درخت سبز کیش
اگر تمایل دارید تا با یکی از کمیابترین و عجیبترین درختهای جهان آشنا بشید و اون رو از نزدیک ببینید، بازدید از «درخت سبز کیش» پیشنهاد کیش ادوایزر به شماست. نام علمی این درخت به عنوان یکی از کهنسالترین درختهای جزیره (Ficus religiosa) است و درخت «لوور» و «انجیر معابد» هم نامیده میشود. نمونه این درخت در نقاط دیگری از کیش نیز وجود دارد که سن آنها بین 500 تا 600 سال برآورد شده و البته که بومی جزیره نیستند؛ بلکه در دوره ایلخانی و تیموری از کشور هند به جزایر کیش، قشم و نوار ساحلی خلیج فارس آورده شدند.
نامگذاری این درخت به انجیر معابد به زمان بودا نسبت داده شده؛ ظاهراً بودا در زیر نمونهای از این درخت به مراقبه پرداخت و به روشبینی رسید.
اگر تا چند سال گذشته از این درخت دیدن میکردید، نکتهای که توجه شما را جلب میکرد، دخیلهای رنگی بسته شده به درخت بود، چراکه مردم بومی جزیره آن را درختی مقدس و انرژیزا میدانند. این در حالی است که طی سالهای اخیر جهت محافظت از درخت تمامی دخیلها را باز کردند و دور تا دور آن را حصاری فلزی کشیدند.
اما اگر علاقه دارید درباره گونه انجیر معابد بیشتر بدانید، این درخت بومی مناطق هند و آسیای جنوبشرقی و از گونههای گیاهی نواحی جنگلی بارانی هست و در مناطق گرم و شرجی رشد بهتری دارد. انجیر معابد از درختهای مرتفع محسوب میشود، اما تمایل به شاخهپراکنی و گسترش حجم سبزش سبب شده تابسیار پرشاخ و برگ و پرسایه باشد. چرخه رشد این درخت هم متفاوت از سایر گونههاست و پرندهها نقش مهمی در گستره رشد این درخت دارند. به این شکل که پس از تغذیه پرندگان از میوه این درخت، دانهها از طریق فضله آنها به سایر درختها منتقل شده و پس از مدتی روی درخت میزبان جوانه میزنند. بخشی از ریشه درخت که به زمین میرسد به مرور تنه درخت میزبان را احاطه میکند و با افزایش و رشد در نهایت این بخش از ریشه به تنه اصلی درخت تبدیل میشود. این درخت همچنین از طریق قلمه زدن نیز قابل تکثیر است. انجیر معابد از درختهای خزانکننده با برگهای همیشه پهن است؛ فصل خزان همه کوتاه و معمولاً یک ماهه است. میوه درخت هم به شکل فندوق و نارنجیرنگ هست.
در محوطه این درخت امکاناتی چون آلاچیق، باربیکیو و پیادهراهی برای استفاده گردشگرها نیز تعبیه شده؛ نمازخانه، رستورانهای فصلی، بوفه و سرویس بهداشتی نیز از امکانات دیگه این محوطه هستند.